OPRICHTER

OprichterHet juridisch advieskantoor Hegis Legal werd opgericht door de heer mr. lic. Hans Van Nijverseel, (wiskundig) economist, jurist en ondernemer.

Hij studeerde af als Master of Laws en Master of Applied Economics aan de Universiteit van Antwerpen. Bovendien bekwam hij het Bekwaamheidsattest voor de Uitoefening van het Beroep van Advocaat. Tevens bestudeerde hij de wiskunde en bekwam hij onder meer het Getuigschrift van het doctoraatsopleidingsonderdeel Applied Game Theory (Speltheorie: wiskundig strategisch denken). Hij gaf les in de wiskunde aan een erkende privéschool en in de (micro- en macro-)economie aan economen en handelsingenieurs in spe aan de universiteit.

In het verleden was hij onder meer ook actief als advocaat. Wanneer mensen bij hem op consultatie kwamen was één van de eerste vragen die werden gesteld: "Wat gaat mij dit kosten?" Als advocaat kon hij hier niet steeds eenduidig op antwoorden. De advocatuur werkt immers in beginsel met uurlonen, vacatiekosten, kilometervergoedingen enz. Het recht was dan ook soms moeilijk bereikbaar voor de doorsnee KMO en particulier. Als economist wou hij hier een oplossing voor vinden door toch nog steeds hoogwaardige, kwaliteitsvolle juridische dienstverlening aan te bieden, maar dan wel aan eerder vaste en democratische prijzen. Onder de archaïsche en ondernemingsbeperkende vleugels van de advocatuur was zulks haast onmogelijk zodat hij de advocatuur verliet en Hegis Legal opstartte: een juristenkantoor voor particulieren en bedrijven dat juridische diensten op maat aflevert, hiervoor gebruik maakt van een webshop, en dit doet aan de laagste tarieven in België. Zijn betrachting is het recht terug toegankelijker te maken voor eenieder en dit op een hoogstaand ethisch en professioneel niveau.

 

© 2017 - 2024 Hegis Legal | sitemap | rss