corona korting

20% solidariteitskorting 

Uit solidariteit met alle getroffen zelfstandigen die minder inkomsten hebben door het corona-virus, biedt Hegis Legal nu aan alle zelfstandigen 20% korting op het opmaken van algemene voorwaarden.

 

ALGEMENE VOORWAARDEN

Wist u dat slechte algemene voorwaarden u veel geld kunnen kosten?

Bouwonderneming 't Schupke sluit een contract met een klant voor een grote verbouwing. Het voorschot wordt betaald en ze kopen alle materialen in voor de aankomende verbouwing. De klant kampt plots met financiële problemen en ziet af van de verbouwing. Geen probleem denkt de bouwfirma, want in de algemene voorwaarden staat immers een forse schadevergoeding bij eenzijdige verbreking van het contract door de klant... en dan komt de aap uit de mouw. Het beding is niet rechtsgeldig, want er werd geen clausule opgenomen voor het geval dat de bouwfirma eenzijdig zou verbreken. Weg schadevergoeding en firma 't Schupke blijft met alle kosten zitten.

Dit verhaal toont aan hoe belangrijk correcte algemene voorwaarden wel zijn.

Veel ondernemers kopiëren voor het gemak en uit gebrek aan juridische kennis de algemene voorwaarden van anderen, of hanteren standaardvoorwaarden. Dit houdt een zeer groot risico in want deze overgenomen algemene voorwaarden kunnen fouten inhouden ook al lijken ze op het eerste gezicht correct.

Zo kan een te doorgedreven inperking van uw aansprakelijkheid er net toe leiden dat de clausule in uw algemene voorwaarden nietig is en u dus volledig bloot komt te staan voor claims. Het is niet voldoende dat de algemene voorwaarden voldoen aan de wetgeving (bv. Wetboek Economisch Recht), ze moeten ook conform de laatste interpretaties van de hoven en rechtbanken zijn.

Verder is het belangrijk dat de algemene voorwaarden op de maat van uw bedrijf worden opgesteld. Het is niet meer dan evident dat voor een bouwbedrijf andere punten belangrijker zijn dan voor een kledijwinkel of een online platform.

Wij stellen dan ook unieke algemene voorwaarden op, volledig gericht op uw bedrijf en conform de laatste stand van zaken met betrekking tot wetgeving, rechtspraak en rechtsleer, zodat u met een gerust gemoed contracten kan afsluiten.

Onze algemene voorwaarden zijn:

   Aan glasheldere en vaste tarieven

   Volledig op maat van uw bedrijf

   Aangepast aan de laatste wetgeving, rechtspraak en rechtsleer

  Opgesteld door ervaren juristen

   Fiscaal aftrekbaar

Glasheldere en vaste tarieven

De prijs van het product is all-in en inclusief btw. Er zijn geen verborgen kosten! Als ondernemer trekt u de btw terug en betaalt u slechts 326,45 euro.

Op maat van uw bedrijf

Onze juristen stellen voor u unieke, volledig aan uw bedrijf aangepaste algemene voorwaarden op. Voorwaarden volledig gefocust op de sector en de noden van uw bedrijf.

Aangepast aan de laatste wetgeving, rechtspraak en rechtsleer

De wetgeving (en de interpretatie ervan) verandert en evolueert steeds. Wij zorgen ervoor dat uw algemene voorwaarden volledig up to date zijn en aangepast aan de meest recente evoluties in het recht.

Fiscaal aftrekbaar

De prijs die u betaalt voor uw algemene voorwaarden kan volledig als kost worden ingebracht en is dus fiscaal aftrekbaar.

© 2017 - 2022 Hegis Legal | sitemap | rss