De beslissing

Het gevoel dat een huwelijk niet meer werkt, ontstaat niet van vandaag op morgen. Frustraties bouwen zich op en uw gevoelens hebben een negatieve impact op uw leven. Vaak heeft dit ook een weerslag op uw professionele activiteiten, op de kinderen, op uw humeur. U wordt simpelweg ongelukkig. Ook uw partner voelt dat er iets niet klopt en wordt wantrouwig. Ruzies beginnen zich op te stapelen, enz. U komt als het ware in een negatieve spiraal terecht. Deze negatieve spiraal kan u best zo snel mogelijk doorbreken.

Echtscheiding: maak je gevoelens kenbaar

 

Maak je gevoelens kenbaar

Ga met uw partner eens aan tafel zitten en praat open over uw gevoelens. Misschien voelt hij of zij ook aan dat er iets mis is met de relatie? Geef uw partner na het gesprek de tijd om alles rustig te verwerken. Het nieuws kan immers angsten, frustraties, het gevoel gefaald te zijn, enz. oproepen.

 

Probeer de beslissing om te scheiden samen te nemen

Zorg ervoor het verloop van de relatie samen wordt bepaald. Door het gesprek zou het kunnen dat er wordt besloten om de relatie nog een kans te geven. Beslis samen welke veranderingen nodig zijn om dit te laten slagen. Gaat praten met elkaar moeilijk? Misschien is een bemiddeling dan wel een optie. Een neutrale derde persoon staat u bij tijdens de bemiddeling om het gesprek in goede banen te leiden. Wanneer één van de partners echter niet meer in het huwelijk geloofd, is een echtscheiding de enige optie. Probeer dit te aanvaarden en een plaats te geven.
 

Stappen beslissing echtscheiding overbrengen aan partner

/

© 2017 - 2021 Hegis Legal | sitemap | rss